kokkie

Maak je eigen verjaardags-(slagroom)taart thuis!

Ingrediënten:
- 100 gram boter
- 150 gram suiker
- 20 ml vanillesuiker
- 6 eieren
- 200 gram bloem
- 50 gram maizena
- 15 ml bakpoeder
- snuf zout

- 50 gram suiker
- 100 ml water
- 1 lepel citroensap
- 2 lepels aardbeienjam
- slagroom
- 1 lepel suiker
- taartversiering

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 180C.
  2. Smelt de boter en laat het afkoelen.
  3. Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije hoge kom.
  4. Mix de eidooiers, vanillesuiker en suiker tot room.
  5. Zeef de bloem, bakpoeder, maizena en zout, schep dit door het beslag.
  6. Klop de eiwitten stijf met de mixer.
  7. Roer eerst de boter door het deeg, spatel dan de eiwitten erdoor.
  8. Bekleed een bakblik met bakpapier, vet de randen in.
  9. Giet het beslag in het bakblik.
  10. Bak de taart in 20 tot 30 minuten in het midden van de oven)
  11. Voor de siroop; doe de suiker, en water in de pan en laat dit een tijdje inkoken.
  12. Schep op het laatst de aardbeienjam of limonadesiroop en citroensap door de siroop, goed roeren.
  13. Klop de slagroom stijf met de suiker en eventueel een zakje klopvast.
  14. Snijd de afgekoelde taart in 3 stukken. Schep op de onderste 2 stukken taart siroop en laat het intrekken.
  15. Smeer op elk stuk taart een laag slagroom, stapel de stukken op elkaar.
  16. Smeer de taart in met slagroom, bewaar nog een beetje in de spuitzak.
  17. Versier de taart met snoep en/of fruit, spuit toefjes slagroom op de taart.
  18. Steek de kaarsjes in de taart.
telefoonnummer

image Starfish Studio: webdesign
Algemene Voorwaarden